SmartVibes lanceert uniek blind date concept Partner à la Carte

Een klassieke blind date of mogen we iets bijzonders verwachten van Partner à la Carte?

 

Wij vragen het gewoon aan de Partner à la Carte bedenker zelf!

We wisten al een tijdje dat singles organisatie SmartVibes iets bijzonders zou aankondigen. Er werden al heel mogelijke scenario’s gefluisterd en de geruchtenmolen draaide op volle toeren. Nu is het eindelijk zover. SmartVibes heeft Partner à la Carte officieel gelanceerd. De ideale gelegenheid dus voor de SmartVibes redactie om bezieler Frederic De Schryver te interviewen over dit gloednieuwe blind date concept.

Alles wat je wil en moet weten over Partner à la Carte in vraag & antwoord

Dit interview vindt plaats naar aanleiding van de recente lancering van Partner à la Carte, maar misschien moeten we voor de lezers eerst nog eens kort samenvatten wat Partner à la Carte precies inhoudt? Zeg ik het correct dat Partner à la Carte eigenlijk de mogelijkheid biedt om een blind date te laten regelen?

Via Partner à la Carte kunnen singles inderdaad een bijzondere blind date laten regelen. Zo’n blind date is trouwens niet te vergelijken met de blind dates die singles misschien eerder al hebben meegemaakt als vrienden of familie al eens een afspraakje voor hen hadden geregeld. Er is echt wel een duidelijk verschil tussen een verrassingsdate bij Partner à la Carte en de klassieke blind date waar we nu spontaan allemaal aan denken.

En wat is dat verschil dan precies?

Wel, we sturen onze singles echt niet lukraak met eender wie op date. Er wordt eerst nagekeken of de persoonlijkheid, interesses en relatieverwachtingen overeenstemmen. Geïnteresseerde vrijgezellen vullen eerst een online vragenlijst in en we baseren ons op hun antwoorden om de beste match uit te zoeken. Daarbij houden we rekening met maar liefst 100 verschillende factoren en zelfs met de fysieke eigenschappen van beide partijen. Daardoor wordt de kans op een aangename uitstap en vervolgafspraakjes al aanzienlijk groter natuurlijk.

Hebben de singles dan ook inspraak met wie ze op date gaan?

Ja en neen. We houden wél rekening met hun persoonlijke voorkeuren, maar het blijft wel in zekere zin een blind date. Je weet vooraf niet wie je zal opwachten op de date zelf. Dat houden we geheim om het verrassingseffect te bewaren. Een beetje nieuwsgierigheid kan geen kwaad hé. 

Maar als ik nu een veel oudere man wil daten, dan KAN het wel

In principe kan alles. Het hangt allemaal wat van de antwoorden in de vragenlijst af en of we ook andere singles hebben die net hetzelfde of net het omgekeerde zoeken dan in dit geval, maar het kan wel ja.

En wat als ik meerdere matches heb?

We kiezen uiteraard de kandidaat uit die het meeste raakvlakken vertoont voor de eerste date en dan kan men nog altijd beslissen om een 2e, 3e, 4e, … date te laten regelen met andere kandidaten. Je zal daarbij uiteraard nooit 2 keer dezelfde persoon ontmoeten. We controleren trouwens ook dat de singles elkaar nog niet eerder op een speeddate hebben leren kennen, dus het is sowieso een nieuwe kennismaking.

En hoe gaat het dan verder?

Eens we een geschikte date partner gevonden hebben, krijgen beide singles de keuze om al dan niet een verrassingsdate te laten regelen. We sturen vooraf enkele mogelijke data, locaties en tijdstippen door. Beide singles duiden wanneer de date voor hen kan doorgaan en de eerste gemeenschappelijke ingave is dan definitief. De date zal over het algemeen ook doorgaan in de dichtstbijzijnde Partner à la Carte locatie van de dame. Al die praktische zaken worden uiteraard overzichtelijk verzameld in een mailtje naar beide partijen en dat gebeurt uiteraard volstrekt anoniem.

24u voor de eigenlijke date stellen we wel een soort communicatiemodule ter beschikking via dewelke singles elkaar kunnen verwittigen als ze bijvoorbeeld iets later zullen zijn of willen melden welke outfit ze aanhebben om elkaar gemakkelijk terug te vinden. Ook die berichten worden trouwens anoniem en gratis verstuurd via een centraal SmartVibes nummer om ieders privacy maximaal te respecteren. Je krijgt alleen elkaars voornaam door.

Ok, dus op de afgesproken dag komen de singles elkaar dan eindelijk tegen, wat staat er hen dan te wachten?

We houden het bewust eenvoudig en transparant. De afspraak gaat door in een trendy bar of café in het centrum van de stad of gemeente in kwestie. We hebben nu zo’n 30-tal vaste adressen verspreid over heel Vlaanderen. Allemaal persoonlijk getest en goedgekeurd!

We stellen voor dat de singles daar een drankje nuttigen en elkaar wat beter leren kennen. Of ze daarna nog ergens anders naartoe trekken, hangt van henzelf af, maar het hoeft niet. Onze bars zijn gezellig genoeg om er een hele avond te vertoeven. Het is trouwens aan de singles zelf om te beslissen of ze contactgegevens willen uitwisselen en/of ze nog eens willen afspreken.

Het is een gloednieuw concept, dus jullie hebben nog geen succes story’s en cijfers zeker?

Toch wel. Voor de definitieve lancering hebben we dit nieuwe dating concept uiteraard eerst uitvoerig getest. 100 single mannen en 100 single vrouwen hebben Partner à la Carte uitgeprobeerd en op basis van hun feedback hebben we onze service verder gefinetuned. We zijn er dus best gerust op dat het goed zit.

En wat waren de eerste reacties dan, als we zo nieuwsgierig mogen zijn?

Opvallend positief eigenlijk. We hebben uiteraard hier en daar wat praktische zaken moeten bijsturen en de werkwijze en vragenlijst hier en daar moeten verduidelijken, maar de dates zelf zijn algemeen genomen goed meegevallen. De deelnemers waren vooral aangenaam verrast over de zorgvuldige matching. In de feedback kwam ook duidelijk naar voor dat ze perfect begrepen waarom die bepaalde single als date partner was uitgekozen. Dat vonden we uiteraard erg leuk om horen.

Het eerste Partner à la Carte koppel is trouwens al een feit! Zet maar even een knipoog naar Tom & Lies in je interview.

We hebben ook al wat reacties van deelnemers op de website gezet, ook anoniem natuurlijk. En iedereen die heeft deelgenomen aan zo’n Partner à la Carte ervaring mag uiteraard een reactie insturen. We zijn altijd heel benieuwd wat onze deelnemers van hun date vonden.

En hoeveel betalen singles dan om zo’n blind date te laten regelen?

Een verrassingsdate laten regelen, kost 29 euro. Daarin zit dan de matching, het gebruik van de communicatiemodule en de organisatie van het afspraakje inbegrepen, maar we vragen wel dat elke deelnemer 2 keer dat bedrag overschrijft bij inschrijving. 58 euro dus, want zo hebben we 29 euro deelname en 29 euro waarborg.

Voor als je date niet komt opdagen dan?

Inderdaad. We vinden het erg belangrijk om een zekere garantie te kunnen bieden. Als je date niet komt opdagen, dan gebruiken we zijn/haar waarborg om jouw betaalde deelname terug te betalen op je rekening zodat je op zijn minst vergoed wordt en niet voor niets betaald hebt. Al doen we er natuurlijk alles aan om te zorgen dat beide singles op tijd op de afspraak verschijnen, bijvoorbeeld via die communicatiemodule. Te laat annuleren of maar niet komen opdagen, kost je wel wat. Niemand staat graag voor niets te wachten en niemand houdt graag voor niets een moment in zijn/haar agenda vrij en net daarom hebben we dit waarborgsysteem in het leven geroepen. In de testfase bleek dat systeem trouwens prima te werken.

Er is duidelijk over nagedacht. Hoe ben je eigenlijk op het idee gekomen, want het is echt een gloednieuw concept in België hé?

Het is een kwestie geweest van vraag en aanbod. We kregen wel eens de vraag van speeddate deelnemers of we niemand specifieks in gedachten hadden voor hen. Een persoonlijke introductie zeg maar. Verder horen we ook vaak dat veel vrijgezellen online dating tijdrovend en weinig doeltreffend vinden.

Partner à la Carte leek ons daarom een perfecte aanvulling op ons aanbod. We hebben nu speeddating, de gratis online datingsite SmartBeat, de singles party’s en drinks en nu ook een dienst voor verrassingsdates. Doorheen al die diensten blijft onze missie uiteraard centraal staan: mensen samenbrengen blijft nu eenmaal de rode draad.

Voor de praktische uitwerking hebben we ons gebaseerd op de troeven die onze singles het meest aanspreken. Zij vinden het bijvoorbeeld belangrijk dat we geen lidmaatschappen of abonnementen aanrekenen, maar dat ze per eenmalige activiteit kunnen betalen en dat alles transparant, overzichtelijk en snel geregeld wordt.

En dat het concept nog niet bestaat in België, vonden we natuurlijk ook wel interessant.

Veelbelovend dus. Waar kunnen geïnteresseerde singles terecht?

Op partneralacarte.be vinden ze alle praktische info, getuigenissen en de vragenlijst die  ingevuld kan worden.

Dat is duidelijk. Frederic, bedankt voor je tijd en veel succes met Partner à la Carte!

Jij bedankt en als er nog vragen zijn, niet aarzelen, hé.

Andere artikels in deze categorie