Ben jij single of happy single in de Kerstperiode?

single met kerst

Zo overleef je de feestdagen als happy single

De Kerstperiode is een van de gezelligste periodes van het jaar, maar geldt dat ook voor jou? Onderzoek leert ons al jaren dat de meeste singles niet bepaald uitkijken naar de feestdagen. Sommigen zouden de feestdagen zelfs liefst gewoon overslaan, maar dat is eigenlijk nergens voor nodig.

Met deze praktische tips houd je de eindejaarsperiode fun, gezellig en betaalbaar. Ook als single!

Kerstmuts verplicht

Voor je nog maar begint aan de volgende stappen, moet je eerst je kerstmuts opzetten. Je bent helemaal niet voor Kerst en je hebt al helemaal geen zin om een kerstmuts op te zetten? Probeer het toch maar even. Je zal zien dat de muts je instant happier maakt.

Er is ook geen excuus om in de Kerstperiode enkel in baggy, comfy kleren rond te lopen. Weg met de joggingbroek en dress-to-impress. Je weet nooit wie je straks zal bellen voor een leuke date en als je er goed uitziet, voel je je altijd beter.

Waag het niet om in je zetel te kruipen!

Het is best verleidelijk… Gewoon op je eentje thuis blijven, want dan moet je al die lastige vragen van je vrienden en familie niet aanhoren. Ze hebben het ongetwijfeld allemaal goed met je voor en wensen je van harte een tof lief toe voor het nieuwe jaar, maar jij hebt helemaal geen zin om je single status weer te verantwoorden, nietwaar?

En toch moet je blijven buitenkomen! Je kan de vragen toch niet blijven ontwijken en eerlijk, wil je dat echt? Er is bovendien echt niets mis met single zijn en je bent helemaal niet alleen. Wist je dat ruim 18% van de Vlamingen Kerstmis alleen viert?

Al eens aan vakantie gedacht?

Als je het écht niet ziet zitten om de feestdagen met familie of bevriende koppeltjes door te brengen…. dan ga je toch gewoon op reis? En waarom boek je niet meteen een reis met andere leuke singles?

Nodig jezelf uit voor een gezellig diner bij vrienden

In Vlaanderen staat Kerstmis echt gekend als hét familiefeest bij uitstek, maar zelfs Kerstavond of de avonden net voor of na Kerst kan je perfect met je vrienden doorbrengen. Moesten de rollen andersom zijn, zouden jij en je partner je single vrienden dan een plek aan je feesttafel ontzeggen? Neen toch?

Censuur aub

Romantische kerstfilms zoals Love Actually en New Years Eve zijn een echte no-no. Ook Mariah Careys All I want for Christmas zet je best onmiddellijk af. Het is inderdaad een prachtig nummer, maar tegen die dosis romantiek is geen enkele happy single bestand!

Zet je gsm af!

Op een onbewaakt moment, als je lichtjes emotioneel bent en misschien ook 1 glaasje te veel op hebt, is de verleiding erg groot om je ex een fijne Kerst toe te wensen. Hoe goedbedoeld het ook mag zijn of lijken, zo wanhopig ben je niet!

Je wil trouwens achteraf ook niet aan heel je adresboek moeten uitleggen dat je dat ene emotionele berichtje beter niet verstuurd had…

Zo houd je de kerstperiode betaalbaar

De feestdagen zijn sowieso een dure periode. Zeker als je single bent, want centjes heb je echt niet over. Daarom enkele tips om maximaal plezier te beleven aan de Kerstperiode met minimale kosten:

  • Ga met andere singles op stap. Zij hebben het ook niet breed en maken net zoals jij veel plezier met een beperkt budget. Je deelt de rekening trouwens netjes door 2. Dat is duidelijk, praktisch en betaalbaar.
  • Waarom investeren in een dure kerstboom als je toch niet thuis bent? Je kan evengoed geen boom zetten en toch je appartement of huis helemaal vol hangen met kerstverlichting en kerstdecoratie die je nog hebt liggen. Zo heb je wél de kerstsfeer in huis en bespaar je je de kosten van de boom.
  • Kerstcadeaus hoeven niet duur te zijn. Het is cliché, maar helemaal waar: het is de geste die telt. Bak een taart, schrijf een leuke kaart of knutsel een vrienden fotoboek in elkaar. Daar doe je je vrienden en familie vast plezier mee. Voor je single vrienden hoef je ook niet lang te zoeken naar het perfecte geschenk. Een speeddate cadeaubon is betaalbaar, fun en onbeperkt geldig!
  • Zin om voor jezelf een feestelijk kerstmenu te koken? Vlak na Oudejaar koop je oesters, kreeft en wild aan de helft van de prijs! En met de feestdagen zelf schuif je lekker je voeten onder tafel bij vrienden en familie.
  • Het is helemaal toegelaten om alle centjes die je met bovenstaande tips hebt uitgespaard te spenderen aan een cadeautje voor jezelf. Het is Kerstmis en je verdient het!

Relax!

De kerstperiode komt eraan en je kijkt daar misschien niet zo naar uit, maar het valt allemaal ongetwijfeld wel reuze mee. Heb je geen zin om alleen te zitten of om lastige vragen te beantwoorden dan zijn er echt heel wat singles die er net zo over denken als jij. Zet maar eens een oproep op je online dating- of Facebook profiel. Het zal niet lang duren voor je toffe reacties en leuke voorstellen van andere singles krijgt om samen Kerst te vieren. Misschien is een uitstapje naar de kerstmarkt met een groepje singles trouwens wel een leuk idee?

Succes alleszins en van harte een fijne kerstperiode toegewenst!

 

 

Andere artikels in deze categorie