Een paar ideetjes voor toffe singlesactiviteiten tijdens de kerstperiode

singlesactiviteiten kerstperiode

Singlesactiviteiten voor de feestdagen

Wat zijn jouw plannen voor de eindejaarsperiode?

Binnenkort is het weer zover: de eindejaarsperiode komt eraan en ook als single wil je de feestperiode uiteraard niet ongemerkt voorbij laten gaan. Wellicht ben je in gedachten al bezig met activiteiten te plannen (Naar welk feestjes ga je?), te organiseren (Hoe ga je er geraken en vooral terug geraken?) en te fantaseren (Wie weet ga je wel niet alleen?).

Nog wat gaatjes over in je agenda en geen zin om thuis te blijven zitten? Wij hebben enkele toffe singlesactiviteiten voor je in gedachten en enkele praktische tips om helemaal voorbereid te zijn.

Verlof met de kerstperiode?

Waarom trek je er niet een paar dagen op uit? Deze periode is ideaal om er even tussenuit te knijpen. Omdat vele gezinnen Kerst en Nieuw thuis willen vieren, zijn er bijzonder interessante deals te vinden voor zij die wél vertrekken.

En waarom geen uitstap plannen in het gezelschap van andere singles? Ook in deze periode worden er heel wat singles reizen, weekendjes en daguitstappen georganiseerd speciaal voor singles zoals jij.

Neem gerust eens een kijkje bij deze organisatoren van singles uitstappen en reizen en laat je verrassen: Icanbe, Smartglobe.

Tips voor uitstapjes in eigen land

 • Schaatsen
  Overal in Vlaanderen duiken er nu schaatspistes op en daar moet je zijn. Of je nu goed kan schaatsen of niet, je hebt altijd het perfecte excuus om die ene knappe single te omhelzen 😉
 • Kerstmarkten
  Natuurlijk kan je perfect alleen naar de kerstmarkt trekken. Je kan er de vele kraampjes inspecteren, lekker eten en ga gerust alleen een jeneverke drinken. De kans is best groot dat er een groepje vrienden naast je staat en wie weet komt die ene single je wel een drankje aanbieden. Tijdens de Christmas season is iedereen happy, des te aanspreekbaarder en vrijgeviger. Het ideale moment dus om contact te leggen.
 • Indoor skiën
  Heel wat skiërs en boarders gaan nog snel even oefenen voor ze op skivakantie vertrekken en daar zitten ook heel wat sportieve singles bij. Trek je muts en handschoenen aan en durf! Wie weet komt jouw toekomstige partner je wel oprapen als je valt.
 • Christmas Date
  Vul de vragenlijst van Partner à la Carte in en laat een verrassingsdate voor je regelen. Je kan zelf opgeven welke data je daarvoor passen en dat kunnen ook avonden in de Kerstperiode zijn. Zo ben je weer een avondje niet alleen op stap en geef toe… Hoe mooi zou het zijn om over vele jaren te kunnen zeggen dat jullie voor het eerst gekust hebben op de kerstmarkt…
 • Nieuwjaarsrecepties
  Er is geen enkele reden om bedrijfsfeestjes en nieuwjaarsrecepties af te zeggen. In tegendeel. Als single kan je je helemaal laten gaan en de sfeer in huis brengen. Je collega’s zullen je enthousiasme zeker opmerken wat je populariteit op het werk alleen maar ten goede komt. De kans is ook groot dat single collega’s je nu wél durven aanspreken. Maar wees wel voorzichtig en houd je alcoholniveau op peil, want je wil ook niet in het nieuwe jaar op het werk verschijnen met het schaamrood op je wangen.
 • Zet je in voor het goede doel
  Er zijn verschillende organisaties die warmte, gezelligheid en/of een heerlijke maaltijd aanbieden aan minderbedeelden en die best nog wat helpende handen kunnen gebruiken. Ga jij hen helpen dan mag je je aan heel wat dankbaarheid en ongetwijfeld vele gezellige babbels verwachten. Jij gaat bovendien met een goed gevoel naar huis en misschien heeft je single collega vrijwilliger wel je telefoonnummer gevraagd?

Praktische tips

 • Date gepland? Vergeet dan ook niet om tijdig die afspraak bij de kapper te boeken! Je bent niet de enige die er goed wil uitzien met de feestdagen.
 • Nog een outfit nodig? Niets zo gezellig als shoppen in de kerstperiode, maar houd je ook rekening met ongeziene drukte en eventuele parkeerstress? Ga dus niet de dag voor je date, maar enkele dagen voordien naar je perfect dress.
 • Vergeet ook je schoenen niet in te lopen, want wie weet beland je tijdens een van de vele feestjes wel op de dansvloer en pijnlijke voeten en elegantie gaan niet samen!
 • Wil je je vrouwelijke date verrassen met een kleine attentie? Denk vooraf goed na wat je haar wil offreren. Een traditionele bos bloemen wordt altijd geapprecieerd, maar moet ze die echt de hele date meezeulen? Een geschenkje in handtasformaat is vast een betere keuze.
 • Ga je uit eten? Ook bij je vaste adresjes kan je maar best reserveren om zeker te zijn dat jullie niet voor de deur blijven staan.

Last but not least

Niet twijfelen en gewoon doen! Staat een nieuw lief op je verlanglijstje voor het nieuwe jaar of heb je als voornemen genoteerd om actiever te gaan daten? Met thuis zitten kom je Mr./Mrs. Right sowieso niet tegen. En eerlijk, wat heb je te verliezen?

Andere artikels in deze categorie