Vrouwen versieren in de cinema. De dilemma’s.

Is een eerste date in de bioscoop een goed idee? Is het geheim van een geslaagde date de locatie? Meestal niet.

Kijk naar alle koppels die gewoon samen in de straten gaan shoppen of mensen die door het park wat lopen te niksen, zij amuseren zich echt. Maar of jij dat tijdens je bioscoopdate zult doen, valt af te wachten. Een overzicht.

Dilemma 1: welke film kiezen we?

Het eerste dilemma doemt al op voordat de date begint. Naar welke film gaan jullie kijken? Hij wil naar een actiefilm, zij verkiest iets romantisch of komisch.

Maar het kiezen op zich wordt bemoeilijkt. Hij wil beleefd overkomen en vraagt wat zij wil zien. De vrouw op haar beurt had de bui al zien hangen en laat daarom liever de man kiezen.

Dilemma 2: wie betaalt de kaartjes?

Na lang over en weer geloop aan de affiches, is de keuze gevallen en gaan jullie samen naar de kassa.

Maar wie gaat de kaartjes betalen? Moet de man betalen als hij de vrouw uitvraagt? Of wil zij zelf betalen omdat zij hem nog niets verschuldigd wil zijn of zichzelf geëmancipeerd voelt?

En wat doe je als man als zij persé wil betalen?

Dilemma 3: moet je nu praten of zwijgen?

Eens je in de cinemazaal zit en de film begint, hoort het stil te zijn. Sommigen vinden het een voordeel als er al geen pijnlijke stiltes kunnen vallen. Maar het nadeel is wel dat je niet kunt praten.

Eigenlijk wil je bovendien je date bewonderen. Hoe mooi is ze eigenlijk? Lacht ze, ziet ze er verleidelijk uit? In het donker en met de ogen op het scherm gericht, kun je het jammer genoeg niet ontdekken.

Dilemma 4: En hoe gaat het nu verder?

Moet ik nu wel of niet dichter bij haar aanleunen? In het donker zie je niet zo goed in welke mate ze hiervoor open staat? En mag die arm nu al over haar schouder of wacht ik daar nog wat mee? En hoe lang moet dat wachten dan nog duren?

Andere artikels in deze categorie