Een date bij slecht weer?

date bij slecht weer organiseren

Zo valt je date bij slecht weer niet in het water

Het regent pijpenstelen op je eerste afspraakje. Hoe maak je er toch nog het beste van?

Profiteer van een stevige regenbui om indruk te maken met je improvisatietalent.

Je wil met je eerste date een romantische tijd in het zonnetje doorbrengen en dan begint het plots te regenen… Niet getreurd! Met een beetje vindingrijkheid kan je het slechte weer perfect in je voordeel gebruiken. Met deze tips plan je een toffe date bij slecht weer.

Een regendate kan net heel romantisch zijn

Natuurlijk wil je niet (te) nat worden. Ga daarom naar een leuk winkeltje (dat je vooraf opgezocht hebt) en kies samen de leukste paraplu’s uit. Dat is een eerste moment om elkaar te leren kennen. Kies jij voor de rode met witte stippen? Gaat jouw date voor de doorzichtige paraplu? Het is een eerste manier om elkaars voorkeuren en stijl beter te leren kennen.

Daarna is het lekker romantisch om in je eigen droge bubbel het regenweer te trotseren. Je bent trouwens enigszins verplicht om iets dichter bij elkaar te lopen. Zo creëer je trouwens meteen een beetje intimiteit onder de paraplu.

Tip: Je toont natuurlijk dat je een gentle(wo)man bent, want jij draagt de paraplu!

Hét moment om je levenslustige kant te laten zien

Voor de meer uitbundige types: ga naar een winkelcentrum en zoek aangepaste regenkledij. Laat je gaan, kies een knalgele poncho en opvallende laarzen en spring daarna in alle plassen die je kan vinden. Waterpret en jaloerse blikken verzekerd!

Tip: Zorg er voor dat je een kleine handdoek bij hebt. Het is altijd leuk als je die plots tevoorschijn kan toveren wanneer het nodig is. Verrassing!

Trotseer een stevige zeebries en verzamel punten op je beaufort-scorebord

Dit is voor de geharde durvers. Je kan een lange strandwandeling maken met je date bij slecht weer. Laat je eens flink uitwaaien, tot je kapsel helemaal naar de vaantjes is. Na de wandeling is het eens zo leuk om te ontspannen met een heerlijke kop hete koffie in een gezellig café. Zorg er dus voor dat je een paar plekken kent waar je op elk moment binnen kan vallen als de wind te weerbarstig wordt.

Een date bij winterweer? Gemakkelijk. Sneeuwballen gooien! En een sneeuwman bouwen! Niet nadenken, gewoon doen! En die ijskoude sneeuwklomp die jouw date in je hals kiepert? Dat moet je er gewoon even bij nemen in de naam van de romantiek.

Laat je niet intimideren door weerprofeten

Een boswandeling behoort ook tot de mogelijkheden. Daar kan je even van de wereld ontsnappen want bij regenweer is de kans groot dat het bos helemaal voor jou is. Bij regen is een boswandeling geen slecht idee, maar zoek een alternatief plan als het bliksemt!

Wegdromen bij de belofte van beter weer

Een date bij slecht weer is de ideale gelegenheid om even weg te dromen over beter weer. Bezoek een winkel met reisgidsen en kaarten van verre landen. Plan samen een droomvakantie naar een eiland waar het altijd goed weer is.

Je kan zelfs een reisbureau binnen stappen en informeren naar een tropische bestemming. Zo vergeten jullie even het hondenweer en kan je ongeforceerd nagaan of jullie dezelfde vakantievoorkeuren hebben. Wil hij liever naar het strand? Beklimt zij liever een vulkaan? Je komt ongetwijfeld heel wat over elkaar te weten!

Eindelijk tijd om je to do-list in te korten

Er zijn een heleboel activiteiten die je blijft uitstellen als het mooi weer is. Een date bij slecht weer is hét moment om eindelijk die dingen te doen die bij gunstige weerkaarten onmogelijk zijn.

Misschien is het eindelijk tijd voor die kookcursus en schilderklas? Of ga bijvoorbeeld naar een boeiende fototentoonstelling of je favoriete museum. Gespreksstof genoeg en je laat je meteen van je meest kunstzinnige kant zien.

In de dierentuin kan je in overdekte paviljoenen op zoek naar de vreemde dieren die zich hebben aangepast aan slecht weer, of bezoek je liever een indoor dierenpark zoals Aquatopia, Sealife of de vlindertuin?

Of stap gewoon eens binnen in die gezellige donkere bar waar je altijd voorbij loopt als het zonnig is. Je kan ook gaan bowlen of biljarten en ook het lunapark is terug helemaal hip.

Liever niet op café? Ga dan naar een brouwerij of wijngroothandel en laat je charmeren door een enthousiaste rondleiding en proeverij. Er zijn trouwens heel wat producenten van ambachtelijke streekproducten die rondleidingen en proeverijen aanbieden. Je kan dus zelfs een culinaire ontdekkingsreis in elkaar steken.

Tip: Check vooraf het profiel van je date op de gratis datingsite SmartBeat.be. Zo kan je beter inschatten of je date eerder culinair, sportief of cultureel is aangelegd en op voorhand bepalen waarmee je hem/haar best kan verrassen.

Een unieke foto om later weg te dromen over je date bij slecht weer

Het kleinste kind kan prachtige, zonovergoten selfies maken, maar wat dacht je van een coole regenselfie? Je wekt zeker de Instagram-interesse van al je vrienden! Maak foto’s, want zo creëer je een uniek verhaal dat jullie nooit zullen vergeten.

Gebruik slechte weersvoorspellingen in jouw voordeel

Een date bij slecht weer organiseren is ideaal om jouw oplossingsgerichtheid, creativiteit en romantische kant te tonen!

Don’t forget: na regen komt zonneschijn! Na een geslaagde regendate, kan je dus ook je ideeën voor dates bij goed weer nog eens uitproberen.

Heb jij nog leuke tips voor dates bij slecht weer? Deel ze gerust op de SmartVibes Facebook pagina en help je collega singles om een toffe date bij slecht weer te organiseren.

Andere artikels in deze categorie