Zo vertrek je op date zonder stress

date zonder stress

Enkele tips voor een geslaagde date zonder stress

Het eerste afspraakje komt eraan en daar hebt je vast al een tijdje naar uitgekeken. Ben je echter eerder een zenuwachtig type en wil je van dit toch-wel-spannende moment een zo stressloze en plezierig mogelijke ontmoeting maken? Dat kan zeker! Met deze aandachtspunten ga je een date zonder stress tegemoet.

Dit zijn de SmartVibes adviezen voor een stressloze date

Tip 1: Kies de juiste activiteit

Er zijn 2 zaken waar je best rekening mee houdt als jij de date organiseert: de comfortzone en de fun factor. Met een locatie die je goed kent en/of een activiteit waar je goed in bent, voel je je ongetwijfeld meer op je gemak en dat straal je ook uit. Zelfvertrouwen staat trouwens in de top 3 van wat singles aantrekkelijk vinden, dus jij voelt je beter én je slaagkansen voor een goede eerste indruk stijgen tegelijkertijd. Win-win dus.

Ook als je je amuseert, straal je positieve en aantrekkelijke “vibes” uit. Je kan dus ook een activiteit uitproberen die al lang op je bucket list of to do lijstje staat. Zo heb je in ieder geval, ongeacht de uitkomst van de date, een leuke dag beleefd.

Nog wat inspiratie nodig voor slimme activiteiten voor je date zonder stress? In de andere artikelen in deze blog vind je heel wat date ideeën voor budget afspraakjes, dates bij slecht weer, outdoor dates, enz…

Tip 2: Draag comfortabele kledij

Je kledij bepaalt in grote mate de eerste indruk die je nalaat. Je outfit keuze is dus best belangrijk. Natuurlijk wil je er zo hip, trendy en stijlvol uitzien, maar overdrijf niet! Zorg ervoor dat je kleding bij de gelegenheid en activiteit past en vermijd te veel bling.

Ook kies je best voor kleding waar je je écht goed in voelt. Een outfit waar je je geen zorgen om moet maken, is zeker een stap in de goede richting voor een date zonder stress. Bovendien geldt ook hier het principe dat je onbewust signalen stuurt naar je date. Relaxte lichaamstaal heeft het meest positieve effect.

Tip 3: Geniet van het moment

Je hoeft echt niet ALLES te weten te komen van je date op je eerste afspraak. Vergeet dus het zorgvuldig voorbereide vragenlijstje in je hoofd en begin zeker niet aan een kruisverhoor! Op je eerste date moet je enkel aftasten of het voldoende klikt om een 2e ontmoeting te regelen. Komt die er niet, dan is er niet veel verloren. Je hebt toch een leuke tijd gehad? Heb je wél een 2e date beet, dan heb je tijdens die afspraak nog tijd zat om extra vragen te stellen.

De gouden raad is dus om ten volle van je activiteit en je gezelschap te genieten zonder al te veel te piekeren over het eventuele mogelijke vervolg. Relax and have fun!

Klaar voor de test, maar nog geen date?

Voor je deze tips voor een date zonder stress kan uittesten, moet je natuurlijk nog eerst een single vinden om mee op date te gaan. Bij SmartVibes kan je die vinden op verschillende originele, relaxte en plezierige manieren. Je kan bijvoorbeeld deelnemen aan speeddate avonden, singles drinks & party’s, een verrassingsdate op maat laten regelen of een singles reis boeken.

Pssst…. Die tips voor een stressloze date gelden evengoed voor de SmartVibes events waar je aan deelneemt, dus je kan ze vooraf al even uittesten!

Andere artikels in deze categorie