Op zoek naar ideeën voor een geslaagde outdoor date?

outdoor date

Zo plan je de perfecte outdoor date

Je speeddate was een succes want je hebt een match. En wat nu?
De traditie wil dat het aan de heren is om contact op te nemen. Als je dan je favoriete vrijgezel opbelt, kan je best al een concreet voorstel hebben voor een toffe date. Anders blijft het bij “we bellen nog wel“, nietwaar?

De eerste zonnestralen zijn inmiddels in zicht, dus wil je ongetwijfeld een leuke outdoor date plannen. Geen inspiratie? Wij wel!

Een romantische picknick in het park

Een diner is nooit een goed idee voor de eerste date. Klikt het toch niet zo goed als je had gehoopt, dan kan de date langer duren dan je zou willen en ook het akelige moment van de rekening wil je vast vermijden.

Een lunch en vooral een romantische picknick is wél een goed alternatief. Je kan naar je favoriete groene plekjes trekken en genieten van een lekkere en betaalbare outdoor lunch.

Geen tijd voor boodschappen? Je kan ook je picknickfiets mét gevulde picknickmand bij een hoeve bestellen. Dat is al ontzettend populair in West-Vlaanderen of Vlaams-Brabant en je kan er vast ook adresjes elders in Vlaanderen voor vinden.

Op uitstap naar de Zoo, een vlindertuin of het Arboretum

Wie houdt er nu niet van de Zoo? Je bezoekje aan de Zoo, de vlindertuin of een arboretum brengt vast leuke herinneringen aan vroeger naar boven en je valt gegarandeerd niet zonder gespreksonderwerp!

Verken de stad per boot

Onder meer in Mechelen, Antwerpen, Gent en Brugge zijn er dagelijks rondvaarten gepland. Het is de ideale manier om de stad eens op een andere manier te leren kennen en ook hier zal het je niet aan gespreksonderwerpen ontbreken.

Jij rijdt met de brommer en zij rijdt met de fiets?

Heb je een prachtige stalen ros in de garage staan? Misschien ziet zij het wel zitten om achterop je moto het Vlaamse landschap te gaan verkennen. Voorzie je wel een extra set veiligheidskledij?

Een outdoor date met de fiets is echter zeker ook een leuk idee. Op de fiets kan je bovendien iets gemakkelijker een gesprekje voeren dan op de moto. En waarom niet gek doen en meteen een tandem fiets huren? Lachen verzekerd!

Kajakken, paardrijden,…

Ben je allebei redelijk sportief aangelegd dan is een dagje kajakken of paardrijden ook altijd een leuk idee voor een memorabele outdoor date. Vraag wel even of ze zeker geen schrik heeft van water of paarden en voorzie best toch al meteen een alternatief voorstel.

Liever cultuur?

Zijn jullie eerder cultureel aangelegd? Waarom dan bijvoorbeeld niet een stadsgids boeken voor jullie tweetjes? In de meeste steden zijn er trouwens stadsgidsen die niet alleen de letterlijke geschiedenis vertellen, maar bijvoorbeeld ook grappige anekdotes over spoken, het culinair verleden van de stad of de romantische escapades van bekende stadsbewoners en zo meer…

 

Het zijn maar enkele ideetjes voor een toffe outdoor date, maar dit lijstje bezorgt je vast wel inspiratie, toch?

Hup, hup, aan de slag nu!
En veel plezier hé!

Andere artikels in deze categorie