Waarom betasten mensen zichzelf tijdens het flirten?

Zowel mannen als vrouwen betasten zichzelf als ze aan het flirten zijn. De zelfbetasting gaat daarna meestal over in zogezegd toevallige maar onschuldige aanrakingen bij de ander.

Is het je al opgevallen hoe vrouwen met hun hand over hun wang strijken, hun lippen met de tong telkens likken of hun handen op de heupen plaatsen? Dat is niet toevallig. Het is aandachttrekkerij. “Blijf naar mij kijken en hou je aandacht alleen op mij gericht”, wil ze hiermee zeggen.

Maar vrouwen gaan nog verder. “Blijf kijken naar mijn lichaam”, zegt ze als ze haar schouderbandjes recht trekt of met de bovenste knopen van haar jurk speelt.

Mannen zijn doorgaans minder subtiel en meer direct in hun lichaamstaal. Ook zij plaatsen hun handen wel eens in de heupen maar dan wel zodanig dat hun duim achter de broeksriem rust en de vingers naar hun kruis wijzen.

Tijdens de mannelijke flirt, valt meestal ook op dat zij meermaals met hun handen over hun borst wrijven… al dan niet op of onder het katoen.

Als blijkt dat de ander niet afwijzend reageerde op de zelfbetasting, komen de zogezegd toevallige maar onschuldige aanrakingen. De benen raken elkaar even, de armen of handen krijgen vluchtig contact. Voorbeelden zijn de hand die op de schouder van de ander gelegd wordt of het pluisje dat zonodig van zijn of haar shirt geplukt moet worden.

Andere artikels in deze categorie