Een singles dansavond of singles party gepland?

singles dansavond smartparty

Singles dansavond op de planning, maar geen danstalent?

Het is niet iedereen gegeven om soepel en vol zelfvertrouwen de heupen los te slaan voor het oog van de wereld. Zeker niet voor het oog van een potentiële partner. Dansen als je geen aangeboren danstalent hebt, vergt nu eenmaal enige moed. Zeker als je het fuif- en feestgewoel al even ontgroeid bent, die heupen intussen wat stroever bewegen of als je the rhythm inside nooit echt gevoeld hebt.

Wil dat zeggen dat we jou niet op de dansvloer gaan zien? Toch wel, want singles dansavonden en singles fuiven mogen echt niet in je activiteitenkalender ontbreken.

Voor sommige alleenstaanden zijn discotheken the place to be, voor anderen gaat er niets boven een gezellig danscafé en voor nog anderen is een singles party echt de max. Eender waar je belandt, het is hoog tijd om de toogplakker of het muurbloempje in jou achterwege te laten en een move te maken, want op een singles dansavond of vrijgezellen party word je uiteraard op de dansvloer verwacht!

Dansen is communiceren zonder woorden

Een dans vertelt een heleboel over je persoonlijkheid. Sluit je je ogen bij het dansen? Dan geniet je graag van het moment, de partner in je armen en de muziek. Laat je je graag leiden of neem je zelf graag het voortouw? Ben je een voorzichtige schuifelaar of mag het wat meer zijn dan die 2 tegels?  Houd je jouw danspartner op armafstand of liever dichtbij?

Of je het wilt of niet, het zegt allemaal iets over hoe je je in het dagelijks leven gedraagt. Ben je niet de grootste spraakwaterval en heb je soms moeite om de dingen te zeggen die je te zeggen hebt? Zeg het dan met een dans!

We zijn niet allemaal Sterren op de Dansvloer.

Niet iedereen kan zich een persoonlijke coach permitteren, maar dansen gaat vooral om goesting en fun en dat heb je wel. Ritmegevoel en danspasjes kan je perfect aanleren.

Spreekt 1 bepaalde dans je aan, zoek dan een organisatie die je deze aanleert. Dansscholen en diverse singles organisaties organiseren vaak cursussen, work-shops en special events waar je ook zonder vaste danspartner dansen kan leren. Ook op singles dansavonden waar je kan oefenen, ben je best aanwezig. Je oefent je danstechniek  én je krijgt er ineens een hoop vrienden bij en zo heb je 2 vliegen in 1 klap.

Je zal bovendien snel meer zelfzekerheid uitstralen en dat trekt andere singles net aan!

Put on your dancing shoes

De partner met wie je danst, zal je uiteraard beoordelen op de manier waarop, maar vooral over hoe je je gedraagt ten opzichte van hem/haar. Toon dat je weet wat je doet en zorg ervoor dat ze niet in de coulissen terecht komt. Hou elkaar op de gepaste momenten dichtbij, maar neem ook wat afstand, want op die manier bouw je de spanning op. Haal geen ingewikkelde stunts uit om elkaar te imponeren maar hou het klein, vooral in het begin. Als jullie allebei opgaan in het samen dansen, dan is er nog tijd en ruimte genoeg om vreemde capriolen uit te halen.

Last but not least: lees elkaars signalen en geniet van het moment.

Interessante dansen voor singles

Stijldansen

Verschillende stijldansen aanleren, is ideaal als je houdt van elegante figuren en over de dansvloer wil zweven als Ginger Rogers of Fred Astaire. Kan je diverse stijldansen aan, dan kan je overigens op ieder feestje wel eens een danske placeren.

Tango

Bij deze hippe, sensuele dans spelen taal, cultuur, leeftijd of lengte geen rol meer. Als je de tango danst, voel je enkel nog de magie van 2 zielen die dezelfde taal spreken. Deze dans houd je best voor die ene single die je écht intrigeert.

Rock’n roll & swing

Hiervoor ben je best sportief aangelegd, want bij deze dansen verbrand je heel wat calorieën. Fun en swingende rokjes troef en daardoor heb je heel wat keuze aan potentiële danspartners. Wedden dat er meer rockers en swingers zijn dan je dacht?

Salsa

Zwoele salsa straalt energie, ritme en plezier uit. De pasjes kan je zowel op zuiderse, maar ook op moderne muziek uitvoeren. Dat de dames er op hoge hakken altijd stralend uitzien en er veel salsaliefhebbers zijn, is ook mooi meegenomen natuurlijk.

Countrydans

Je danst samen en toch alleen. Ideaal als je snel afgeleid bent door een danspartner in je armen of niet zo’n held bent in leiden of volgen. De line dance wordt overal ter wereld op dezelfde manier gedanst, dus je kan altijd en overal inspringen!

Krijg je spontaan danskriebels? Neem dan zeker eens een kijkje op SmartParty.be, want daar vind je een overzicht van de singles party’s die SmartVibes organiseert.

Tot binnenkort op de dansvloer?

Andere artikels in deze categorie