Speeddating: Niet voor swofties

Swofties, ofwel Single Women Over Fifty kiezen er vaak bewust voor om als vrijgezel van het leven te blijven genieten. U bent misschien wél 50+, single en gelukkig, maar liever niet alleen?

Uit onderzoek van de Vlaamse Overheid blijkt dat in de laatste 10 jaar dubbel zo veel 50 tot 60-jarigen een scheiding hebben aangevraagd. De groep 50+’ers die actief op zoek gaan naar een nieuwe levenspartner om de mooie dingen des levens mee te delen, is dus groter dan ooit.

Maar hoe vindt u die ene andere?

Wanneer u “dating 50+” intypt op Google wordt u overdonderd door het aanbod aan online datingsites, speciaal opgericht om uw doelgroep te bedienen. Niets mis mee natuurlijk en misschien is zo’n online datingplatform wel nét wat u zoekt, maar er zijn alternatieven…

U kan zich bijvoorbeeld aansluiten bij een singles club die leuke activiteiten organiseren voor 50+ singles, of in het uitgaansleven uw geluk gaan beproeven, maar waarom probeert u bijvoorbeeld eens geen speeddate? U bent immers wel een actieve gebruiker van het Internet en de Sociale Media, maar misschien verkiest u toch eerder een offline contact als het op de liefde aankomt?

Tijdens een speeddate avond praat u gedurende 7 minuten met elk van de 7 andere vrijgezellen. Een avond vol gezellige babbels en ontmoetingen dus. Nadien duidt u thuis via de website aan met wie u graag nog eens zou afspreken en enkel wanneer de interesse wederzijds is, worden uw contactgegevens uitgewisseld. Anoniem, veilig en fun dus!

Benieuwd naar meer?

Meer nieuws over speeddating in Vlaanderen vindt u bijvoorbeeld op de SmartVibes website.

Zij organiseren een eerste speeddate voor 50+’ers op 6 mei in Antwerpen. Wacht vooral niet te lang om in te schrijven, want de plaatsen zijn beperkt en de vraag was nooit zo groot…

Andere artikels in deze categorie