Flirttechnieken voor beginnende en geoefende flirters

flirttechnieken

Hoe succesvol zijn jouw flirttechnieken?

Niet iedereen legt even gemakkelijk contact met het andere geslacht. Sommige singles zijn iets té timide of pikken overduidelijke signalen gewoon onvoldoende op. Ben je geen geroutineerde flirter, dan is er nochtans geen reden tot paniek. Met deze handige flirttechnieken van SmartVibes zal je namelijk wél de aandacht van die ene leuke vrijgezel trekken en vasthouden.

Ook geoefende flirters kunnen hun flirttechnieken vast nog wat aanscherpen. Gewoon lezen en uittesten, is de boodschap. Je hebt niets te verliezen, toch?

Flirten is eigenlijk gewoon een vorm van communiceren

Door te flirten laat je op een leuke en speelse manier weten dat je iemand interessant vindt, zonder dat expliciet te zeggen. Flirten is dus een eerder subtiele communicatievorm. De kunst bestaat erin om het juiste evenwicht te vinden tussen een duidelijke boodschap en de juiste portie subtiliteit.

Lachen is sexy

Het is bewezen dat een positieve en enthousiaste houding als aantrekkelijk wordt beschouwd. Glimlachen is daarom een absolute must tijdens het flirten.

Ook humor staat met stip in de top 3 van de meest aantrekkelijke eigenschappen bij singles. Een grapje kan dus zeker geen kwaad, maar kies eerder voor ironie, een woordspeling of een subtiele portie zelfspot in plaats van de klassieke Jantje-mop.

Lichaamstaal bij het flirten

Mannen en vrouwen flirten anders. Mannen blijven vaak nonchalant staan met de handen in de zakken en zullen vooral langdurig oogcontact proberen te maken.

Vrouwen bewegen eerder langzaam en zullen (on)bewust een bepaald lichaamsdeel benadrukken. Ze praten doorgaans minder, maar zijn er zich heel goed van bewust hoe ze eruit zien. De lippen nat maken, meermaals de haren goed leggen en de neklijn laten zien, zijn klassieke hints waaraan je kan merken dat ze interesse in je heeft.

Ga niet met gekruiste armen achterover leunen, want dat is een gesloten houding. Lichtjes voorover leunen, is een veel slimmere zet.

De houding van je gesprekspartner kopiëren is ook een aanrader. Zit hij/zij lichtjes schuin aan tafel, spiegel deze houding dan. Hoewel de andere niet meteen zal opmerken dat je zijn of haar bewegingen volgt, zal je gesprekspartner wel aanvoelen dat het klikt en dat jullie op dezelfde golflengte zitten. Let wel: pas deze flirttip subtiel toe, want anders wordt het te opzichtig en akelig. Wedden dat subtiel spiegelgedrag zal resulteren in een meer open houding en in een vlotter gesprek?

Complimentjes kunnen wonderen verrichten

Een complimentje geven is een goede manier om iemand positieve aandacht te geven en interesse te tonen. Kies eerder voor complimentjes over kleine persoonlijke eigenschappen zoals haar mooie lach of zijn mooie ogen en beperk het aantal complimentjes om te vermijden dat het allemaal geforceerd overkomt.

Galant zijn en de etiquette regels volgen is een gouden tip

Mannen vergeten soms de basic rules. Een deur openhouden of de dame eerst laten kiezen, zijn nog steeds erg succesvolle flirttechnieken. Hoe zelfstandig en misschien zelfs feministisch de dame in kwestie ook is, elke vrouw houdt ervan om in de watten gelegd te worden!

Hoffelijkheid werkt, maar enkel als je het volhoudt. Sloof je je maar eenmalig uit en krijgt ze op de 2e date de deur in het gezicht, dan zijn al je verdiende punten in 1 keer verloren.

Keep your eyes on the prize

Flirten doe je best doelgericht, maar dat wil niet zeggen dat je het doel per se binnen de minuut moet bereiken. Geduld brengt het meeste op. Maak bijvoorbeeld regelmatig oogcontact en laat dat spel even duren, voor je op hem/haar afstapt en effectief een praatje maakt. Heb je de aandacht beet, dan kan je gerust ook eens een knipoog proberen. Plagen is liefde vragen en de spanning rustig opbouwen, wekt veel meer interesse.

Flirten is fun!

Denk vooral niet dat flirten wanhopig overkomt. Iedereen flirt!

Trouwens, wie vindt het nu niet leuk om wat aandacht te krijgen van andere singles? Met iemand flirten is quasi hetzelfde als iemand een mooi compliment geven. Gewoon doen dus en deze flirttechnieken vooral uittesten zonder vooraf te piekeren dat je mogelijks wel eens een blauwtje loopt. Zelfs dan heb je niets verloren, toch?

Succes!

Andere artikels in deze categorie