Hoe vrouwen aanspreken

Een ding staat als een paal boven water. Als je vrouwen niet aanspreekt, zal het niet tot vrouwen versieren komen. Een van de aangehaalde redenen waarom mannen vrouwen niet durven aanspreken, is angst om afgewezen te worden.

Eigenlijk zijn deze redenen vaak niet meer dan excuses.
1. Ze is te knap voor mij. Ik kan haar toch niet krijgen.
2. Ik weet niet wat te zeggen
3. Ik wil niet dat ze denkt dat ik een slijmbal of een engerd ben
4. Ze lijkt te druk bezig. Ik spreek haar later wel aan.
5. …

Enkele tips bij het aanspreken van vrouwen:

1. Je angst overwinnen om haar toch aan te spreken, is een vaardigheid die je kunt leren. Hou in je achterhoofd dat je niets te verliezen hebt. Vrouwen versieren is je einddoel. Iemand aanspreken is het begin van jouw (en haar) selectieproces.

Probeer vrouwen eens aan te spreken op plaatsen waar ze niet verwachten dat je hen wil versieren. Bijvoorbeeld gewoon overdag op straat, in een winkel, op de trein, in de bibliotheek.

Vraag hen iets. Ben je bijvoorbeeld van plan een hemd te kopen en je ziet een leuke vrouw die je wil versieren, vraag raad welk type hemd of welke kleur van hemd zij denkt dat het best bij je past.

Sta je op de groentenafdeling, vraag even hoe je een bepaalde groente het best kunt bereiden als je wil wokken, ….

Kom je een vrouw op straat tegen, vraag de weg of waar een winkel is. Kortom: je vraag is onschuldig en komt niet over als ’ik wil vrouwen versieren’

Je zal je ongelooflijk goed voelen als ze gewoon spontaan met jou een praatje maakt.

2. Probeer eerst even oogcontact te maken, laat een glimlach zien en hou vervolgens een meter afstand als je naar haar toe gaat. Geef haar de ruimte om een stap naar jou toe te zetten als ze je niet goed verstaat.

3. Als ze niet goed reageert, laat het daar dan bij en wens haar een leuke dag verder. Vat deze afwijzing niet persoonlijk op. Er kunnen tal van redenen zijn waarom zij nu even geen zin heeft om met jou te praten.

4. Als je vermoedt dat zij het even moeilijk heeft met iets praktisch, bied dan je hulp aan. Ze heeft bijvoorbeeld problemen met haar boodschappenmandje, een sjaal glijdt af of ze kan niet bij een pakje koffie. Vraag gerust ‘gaat het?’ of ‘kan ik je helpen?’ Doorgaans verwacht een vrouw dit niet en zal zij jouw hulp als charmant ervaren.

5. Vraag zelf hulp. Ben je bijvoorbeeld van plan een hemd te kopen en je ziet een leuke vrouw die je wil versieren, vraag raad welk type hemd of welke kleur van hemd zij denkt dat het best bij je past. Sta je op de groentenafdeling, vraag even hoe je een bepaalde groente het best kunt bereiden als je wil wokken, …. Kortom: je vraag is onschuldig en komt niet over als ’ik wil vrouwen versieren’

6. Als je haar telefoonnummer niet vraagt, zal je haar wellicht nooit meer zien of kunnen spreken. Loopt het gesprek vlot en heb je de indruk dat dit wederzijds is. Zeg dat je er nu vandoor moet, en vraag om contact te houden. Vraag haar telefoonnummer en neem daarna opnieuw contact met haar op.

Andere artikels in deze categorie