Date en flirtgeheimen

Flirt jij er ook op los als je iemand bijzonder aantrekkelijk vindt? Maar ken jij je eigen flirtgedrag voldoende om er het beste uit te halen? Tientallen mannen en vrouwen verklapten hun grootste flirtgeheimen.

1. Oogcontact.

Ontmoet je iemand die je wel ziet zitten, zorg er dan op een discrete manier voor dat jullie oogcontact krijgen.

Van zodra je merkt dat jullie mekaar aankijken, glimlach. Zo maak je de ander persoon duidelijk dat je hem of haar gezien hebt en dat je hem of haar aantrekkelijk vindt.

Krijg je een glimlach terug, dan kun je naar de persoon toestappen.

2. Glimlach op een sexy manier.

Voor veel mensen is een spontane lach een van de meest onweerstaanbare dingen. Probeer er een gewoonte van te maken om regelmatig en oprecht te lachen. Lachen werkt aanstekelijk en geeft een bijzonder positieve en zelfverzekerde indruk.

3. Raak elkaar aan.

Maar dan alleen als de sfeer tussen jullie dit toelaat. Van zodra je iemand zogezegd per toeval aanraakt, merk je of dit toegestaan is.

Als de ander persoon zich terugtrekt, moet je ofwel langer wachten of besluiten dat de verleidingspoging niet werkt. Begint de andere je ook op een subtiele manier aan te raken, dan kun je langzaam overgaan naar de volgende stap.

Opgelet: sommige mensen zijn heel lichamelijk en hebben niet noodzakelijkerwijze de intentie je te versieren als ze je aanraken!

4. Praat over sexy dingen.

Wat hebben mannen en vrouwen in de eerste plaats gemeen… lustgevoelens en zin in seks. Ga niet te veel in detail of word niet te expliciet pornografisch, maar polsen naar wat de ander opwindt, kan de deur meer dan op een kier zetten. Als je gesprekspartner hierop positief reageert, dan kun je beetje bij beetje stouter uit de hoek komen.

5. Wil je een succesvolle flirt en je date aantrekken, neem dan zelf initiatief.

Wacht niet af. Probeer zo veel mogelijk de leiding voor jezelf te houden. Jij zet de toon. Zorg er daarom op voorhand voor dat je een aantal gespreksonderwerpen hebt waarover je toch iets leuks kan vertellen. Anecdotes werken altijd.

6. Maar naast praten moet je ook goed kunnen luisteren!

Iedereen vindt het fijn om zelf ook aandacht te krijgen. Die geef je door te luisteren en vragen te stellen over wat er verteld is geweest.

De meeste mannen praten veel te veel op hun date. Zij blijven maar doorratelen en hebben niet eens door dat hun vrouwelijke gesprekspartner ondertussen al lang afgehaakt heeft. Heel wat mannen zijn er achteraf zelfs van overtuigd dat de date goed was verlopen en begrijpen niet waarom er geen nieuw afspraakje kwam.

7. Als je echt een aantrekkelijke man ziet, laat dit dan via je ogen merken.

Blijf hem eens gewoon een aantal seconden aanstaren met een blik van “woaw wat een vent.” Als hij je blik opmerkt, geef hem dan een vriendelijke brede glimlach en een knipoog.

8. Als hij teruglacht, sta op en ga kennis maken.

Na je lach en knipoog, gaat je flirt verder. Herinner jij je nog toen iemand op je afstapte. Het geeft je gewoon een leuk gevoel. Gun ook je flirt dit gevoel en onderneem aktie.

Ga naar hem toe, zeg goeiedag en geef je naam. Automatisch zal hij zijn naam geven. Als hij het vergeet, vraag er dan naar. Maak ook een compliment zodat hij zich gewaardeerd en special voelt.

Aangezien je nog niet echt een gesprek hebt gehad, kun je het houden bij een leuke opmerking over wat je ziet: het haar, de kleding, het parfum, de ogen, de lach, ….

Vermijd opmerkingen over lichaamsdelen. Dus heren: verwijs niet direct naar de borsten of het kontje.

Andere artikels in deze categorie