Is een rebound relatie een optie?

Sofie en Kevin gingen na 4 jaar uit elkaar. Kevin heeft 3 weken later al opnieuw een vaste relatie. Hoe serieus is dit?

Kevin is the rebound of heeft een tussenrelatie. Het betekent letterlijk “opnieuw gebonden zijn” en wordt typisch gebruikt voor wie na een lange relatie heel snel weer in een nieuwe relatie duikt. Vaak heeft de nieuwe relatie geen lang leven beschoren.

Rebound toch zinvol?

Het is echter niet zo dat een dergelijke tussenrelatie zinloos hoeft te zijn. Kevin zal in deze nieuwe (en hopelijk voor hem lange relatie) zichzelf opnieuw gewild voelen, het gevoel krijgen hij het waard bent en bevestiging vinden dat alles niet alleen aan hem lag. Hij zoekt verzachting, aandacht en vergetelheid.

Hoe herken je een rebound?

1. Kom je een nieuwe liefde tegen die nog maar pas uit een vorige relatie komt en met jou direct een serieuze relatie, wees dan op je hoede.
2. Rebounds beginnen vaak heel heftig en met snel grootse plannen. Na een paar weken wordt er al over samenwonen of trouwen gesproken.
3. Hoewel Kevin dit nooit zal toegeven, is er meestal geen sprake van echte verliefdheid maar eerder van vriendschap. Een rebound kan dan ook wel gezocht worden bij goede vrienden die ‘meer’ worden. Het gevaar bestaat dat de vriendschap daarna stuk loopt nadat beide partners door hebben dat het maar een tussendoortje was.
4. De relatie is vaak vrij eenzijdig omdat het allemaal om de partner met liefdesverdriet draait.

Wat te doen om een rebound te voorkomen?

1.Het slimste is om na een scheiding eerst tijd voor jezelf in te plannen.
2. Zorg ervoor dat je ex uit je bewustzijn is verdwenen en dat je de breuk verwerkt. Ook als je kinderen hebt en je kunt er niet omheen om elkaar te zien, dan nog moet je er voor zorgen dat je de relatie voor jezelf volledig hebt afgesloten.
3. Denk na wat je eigenlijk wilt of zoekt en blijf een tijd alleen. Daar is niks mis mee.

Andere artikels in deze categorie