Blogs

Blogs

Hier bloggen singles, speeddate hosts en anderen die je graag op de hoogte houden!Lovestory!

Tijdens de speeddate van gisteravond in Rotterdam vertelde een vrouwelijke speeddater dat ze een maand of 2 geleden samen met haar vriendin in Den Haag was gaan speeddaten, waar ik ook de host was. Aan het einde van die avond vroeg de vriendin aan mij advies wat ze moest doen, ze twijfelde heel erg bij 1 man, wel of geen ja, verder had ze geen ja’s. Ik vroeg haar waarom twijfel je, haar reactie “ik vind het zo eng”
.> lees verder


Dus ik zeg het is niet eng het is spannend en leuk, ga ervoor, daarvoor ben je hier toch vanavond. Zo ging het gesprek nog even door. Ik gaf ook aan dat je een Nee vaak heel goed weet en bij deze “twijfel” is er iets wat hem toch leuk maakt. Ga er voor, wat heb je te verliezen? Uiteindelijk heeft ze ja ingevuld en het was een match!! Ze hebben sindsdien een relatie en zijn helemaal happy!!

 

Super leuk om te horen!!
 

Speeddate host Wendy
 

Mooi verhaal

Mooi verhaal van speeddate host Mar:


"ik was laatst bij de speeddate in Den Bosch een leuke speeddateavond bij Cinq aan het voorbereiden, toen er een man mij heel enthousiast begroette. Ik herkende hem, hij was een aantal maanden ervoor bij een speeddate geweest en had het best lastig gevonden, al die vrouwen, twijfelde erg en heeft toch later nog aan het team op kantoor gevraagd zijn nee in een ja te wijzigen. Wat bleek, schot in de roos, ze waren nu saampjes een hapje aan het eten en al 4 maanden helemaal happy. Blijft fantastisch om te horen"
 

Speeddate host Mar
 


Babes

Tot voor kort vond ik het jammer dat ik nooit een pitspoes, gogo-danseres of beursbabe ben geweest. Ja, ik heb wel eens in de spotlight gestaan in een jurkje, maar dat was meer van het niveau ‘dorpsdisco’. Een beetje mooi en sensueel staan wezen naast blinkende bolides… nee. Met m’n haren zwiepen en heupen draaien in hotpants op bonkende beats...nee. Of het echt van groot belang was geweest voor mijn ontwikkeling, mwoah..dat lijkt me niet. Maar dat ik het leuk had gevonden, dat weet ik wel zeker. Ik hield van dansen, vrouwelijke outfits en bewonderende blikken. Nu hoef ik niet meer zo nodig in de schijnwerpers te staan. De perfecte outfit vind ik ook niet meer zo belangrijk, maar dansen zal ik altijd blijven doen. Thuis, op een festival of tijdens een zeldzaam avondje stappen. Als ik lekkere muziek hoor kan ik niet stil blijven staan! Het zal mijn leeftijd zijn dat ik niet zo nodig meer een babe hoef te zijn. Misschien is het ook helemaal niet fijn om zo bekeken te worden. Fascinerend vind ik het wel, als ik rondloop op een dancefeest waar danseressen op het podium staan, om te zien hoe vrijwel alle mannenhoofden dezelfde kant op staan. Allemaal starend naar de blondines en brunettes die het haar flink in de rondte zwaaien. Steevast met een biertje in de hand en soms pratend met een maat, zonder de ogen af te wenden van de meisjes. En dan herinner ik het weer, het is immers zo oud als de mensheid; vrouwen als entertainment. Zal ook altijd zo blijven. Mooie vrouwen = starende mannen. Ach, als beide partijen het leuk vinden dan is er niets mis mee. Wijze uitspraak toch? Komt de wijsheid dus toch met de jaren!    

 

Nina


 

Speeddate hosten is leuk

KimIk ben nu al ruim 1,5 jaar speeddate host en het blijft leuk!

Neem nou onze Unlock me Party met Pasen. Superleuk, ik kwam 3 jongens tegen uit Arnhem waar ik laatst een speeddate draaide. Twee van die jongens vertelden me dat ze elkaar ooit zijn tegen gekomen op zo’n speeddate en sindsdien vrienden zijn. Dus we verzorgen niet alleen matches in de liefde. J De paasparty was superleuk. Het decor was opgeleukt met verse gele bloemetjes, de bezoekers konden roze paasoren & strikjes om doen, mijn collega Leslo en ik hebben ons weer verkleed in een leuk thema pakje en DJ Roy draaide funky tunes.

 

 

Leuk detail dat aan het einde van de avond er altijd in knusse hoekjes stelletjes staan te zoenen.

 

Afgelopen week draaide ik een speeddate in Haarlem. Daar krijgen we veel complimenten over de locatie, erg knus ook. Ik keek wat rond tijdens de dates en zag een man steeds een bakje verplaatsen en neerzetten…hmm dacht ik, wat heeft hij bij zich? Ja ja ik zag het goed. Hij had een bakje met Leonidas chocolaatjes mee, die hij aan iedere dame uitdeelde. Zo kan je dus ook het vrouwelijk schoon imponeren.

 

En altijd standaard, wordt er weer gevraagd of ik niet even mee doe…helaas mannen, ik ben de host!

Wat ik wel doe, ik promoot het natuurlijk bij mijn single vriendinnen..en volgens mij hebben ze allemaal al een keer meegedaan.

 

En elke keer als ik iemand vertel dat ik dit werk doe, dan zijn ze erg nieuwsgierig. ‘Zie je wel eens wat gebeuren’? en ‘Wat voor mensen doen er dan mee?’

Nou, ik kan jullie vertellen, aan lichaamstaal zie je genoeg en er doen mensen zoals jij en ik mee. Bijna alle mensen die alleen & voor het eerst komen, blijken na een paar dates er helemaal in te zitten en na afloop vertellen ze dat het erg leuk was. Gewoon een leuke avond uit. Ook als er niets tussen zat voor ze, dan nog hebben ze leuke gesprekken en een leuke avond gehad. Dus ik vraag me af, wanneer zie ik jou eens tijdens een speeddate?

 

Kim, speeddate host


Speeddaten, werkt dat?

Deze vraag wordt mij bijna dagelijks gesteld. Gelukkig maar dat ik hier volmondig ja op kan antwoorden. Een speeddate werkt en dat is eigenlijk ook wel logisch, want breng 20 mannen en 20 vrouwen in dezelfde leeftijdscategorie bij elkaar en er ontstaan hele leuke dingen. Het begint met de eerste indruk, die is in een paar seconden gemaakt. Vervolgens zijn de resterende 3 minuten om die mening te beamen of in sommige gevallen bij te stellen. Want humor, of een toevallige overeenkomstige hobby maakt dat een gesprek een wel hele verassende wending kan nemen. Maar ik dwaal af, het gebeurd dus keer op keer, singles ontmoeten elkaar tijdens een speeddating avondje, geven elkaar aan als match met mailjes, telefoongesprekken, dates, relaties en huwelijken tot gevolg. Dus speeddaten werkt. Maar natuurlijk niet voor iedereen. Er zijn singles die zeggen "dat speeddaten is gewoon niets voor mij". Ik denk dat dat hetzelfde is dat er ook singles zijn die zeggen "online dating is niet mijn ding". 

 

Wij ontvangen heel veel reacties na een speeddate, waardoor wij constant onze speeddates bijschaven, leeftijden aanpassen en locaties toevoegen. Ok, nu een klein oproepje aan die 2.5 miljoen singles in Nederland: 

Ben je single en op zoek naar een leuke avond met andere singles, dan is speeddaten echt het proberen waard!

 

Groetjes Tamara

PS: mail mij gerust jouw speeddate ervaring: tamara@speeddaten.nl

Bekentenissen

Om het nieuwe jaar goed te beginnen, ben ik maar eens begonnen met opruimen. Want hoewel ik dacht dat ik goed was in weggooien, moet ik concluderen dat ik alweer een hoop zooi heb verzameld de afgelopen twee jaar. Vooral met het idee ‘kan nog eens van pas komen’. Ik lijk wel een oud mannetje…Het komt natuurlijk ook door mijn ruime berging, daar past zoveel in, er kan altijd meer bij. Totdat ik de rol tape niet meer kon vinden en ik mijn nek bijna brak over het oud-papieren landschap dat zich vormde op de grond. Met een schone lei beginnen is ook wel zo lekker als het om relaties gaat. Daarom misschien goed dat ik alvast een paar schaamteloze single-bekentenissen doe, als alle gekkigheid maar out-in-the-open is, dan kunnen daar geen misverstanden meer over ontstaan.   

 

- Soms, als ik op de fiets word ingehaald door een vlotte man met een lekker geurtje op, dan probeer ik hem bij te houden zodat ik het geurtje kan opsnuiven. Niet te opvallend natuurlijk! Bij shag-dampen of riekende poloshirts neem ik de eerste de beste afslag

 

- Eenmaal thuis uit het werk gaan vrijwel direct de joggingbroek en pantoffels aan. Ik zit daar niet mee en mijn kamerplant ook niet

 

- In de nieuwe H&M catalogus blader ik altijd even naar de mannensectie en kies het mooiste mannelijke model waar ik wel een beschuitje mee wil eten. Een denkbeeldig beschuitje. Helaas.

 

- In de supermarkt weet ik spontaan niet meer wat ik wil kopen als er een leuk uitziende man langsloopt. Soms probeer ik nog in de buurt van hem te gaan staan, maar omdat zo’n man zich wél concentreert op de boodschappen word ik eigenlijk nooit opgemerkt

 

- Wat betreft de inrichting van mijn huis heb ik een eigen stijl, maar ik moet bekennen wel eens iets neergezet te hebben met het idee dat de man die ik ooit thuis uitnodig dat wel kan waarderen. Zoals de dvd’s van leuke Amerikaanse comedyseries vooraan neerleggen en ver achteraan die van Dirty Dancing en mijn kinderserie Nils Holgersson

 

- Als ik een leuk flirtmoment heb gehad dan wil ik dat thuis voor de spiegel nog wel eens naspelen. De blikken, het glimlachen, hoe ik mijn haar gracieus naar achteren zwiepte…Ja. Hm. Dus…Best sneu eigenlijk

 

 

Zo, voelt goed en opgeruimd. Lege berging en leeg hoofd. Weer ruimte voor liefde!

 

Nina 

 

NYE

Over twee weken nemen we afscheid van 2011, dan vieren we oud en nieuw. Ik heb een haat-liefdeverhouding met oud en nieuw. Het moment van aftellen en het feest wat daarna losbarst met vuurwerk, gejuich, knallende kurken en muziek dat vind ik geweldig. Iedereen doet mee, heel Nederland telt op hetzelfde moment af – magisch! Het geeft me een gevoel van saamhorigheid, een soort trots op het mens-zijn. Dat, samen met terugblikken op het afgelopen jaar, ontroert me dan echt. Ik kan echter maar moeilijk beslissen wat ik die nacht wil doen. Begin december passeren alle opties de revue in mijn hoofd: thuis op de bank met een appelflap en een oudejaarsconference op televisie, naar een hip feest in de stad, een hotelovernachting in een andere stad of borrelen bij vrienden. Mogelijkheden zat, maar de juiste keuze maken valt niet mee; ben ik onderweg naar een feest dan lonkt de warmte en knusheid van thuis en zit ik op de bank een schaal oliebollen weg te werken dan verlang ik naar muziek en een dansvloer. Zelf een feestje geven vind ik geen optie in mijn flat vol senioren. Bijkomend probleem is het aftel- en zoenmoment, als single sta ik er maar wat verloren bij als het twaalf uur is en iedereen elkaar in de armen vliegt. En juist de mensen die ik liever niet zoen komen enthousiast op me af! Als ik het kon regelen zou ik overnachten in een penthouse dat uitkijkt over de stad. Met Vegter’s Rolletjes, champagne, muziek en goed gezelschap. Hoef ik de straat niet op en kan ik om twaalf uur voor het raam gaan staan om naar het vuurwerk te kijken. Klinkt als een ideaal oud en nieuw, als het tenminste niet mistig is…

 

Ik wens iedereen knusse kerstdagen en een liefdevol en spannend 2012!

 

Nina

Speeddate vragen!

-Waar geef je teveel geld aan uit?

-Welke eigenschap vind je leuk?
-Welke eigenschap niet?

-Waar krijg je kippenvel van?
-Wat zou je nog 's willen doen?
-Wat zal je nooit weggooien?
-Wat is je lievelingsdier?

-En vind je dat je erop lijkt?

-Mag ik je schoenen even zien?
-Welk wasmiddel gebruik je?
-Wat zou je doen met  1 miljoen?

> lees verder

In welke film had jij de hoofdrol moeten hebben?


Op welke plaats buiten Nederland zou je een jaar willen wonen?

Welk kunstwerk (of muziekstuk, of boek) zou je gemaakt willen hebben?

Pepsi of Coca Cola?

Wat is de grootste wetsovertre-ding die je ooit hebt begaan?

Als je vier mensen (ook beroemde, ook overledene) mag uitnodigen voor een diner, wie nodig je dan uit?

 

Wanneer beschouwde je jezelf als volwassen?

 

Als je nu een ander beroep zou mogen kiezen, wat zou je dan worden?

 

Welk televisieprogramma moet onmiddellijk van de buis gehaald worden?

 

Wat mis je in het buitenland het meest aan Nederland? 


Heb ik je alvast een stukje op weg geholpen?

Binnenkort presenteren wij een pocket met speeddate tips, dus wordt vervolgt! Voor nu alvast een leuke speeddate gewenst.

groetjes Tamara

mede-eigenaar Speeddaten.nl
 

To do list

Steeds vaker wordt mij gevraagd of ik al een leuke man ben tegengekomen. Ik begrijp wel waar die vraag vandaan komt. De baby’s en huwelijken in mijn omgeving volgen elkaar in rap tempo op; ladingen beschuit met muisjes heb ik al gegeten het afgelopen jaar. Mensen settelen zich en stichten een gezin. Dat zorgt voor orde en rust in de hoofden van de nabije familieleden en vrienden. Maar het plaatje is nog niet compleet, ik ben er namelijk ook nog. De single. De enige naam op de kerstkaart. De extra stoel aan tafel in een restaurant. Een overgebleven ziel die met haar stokoude dertig jaar nodig aan de man moet. Dat zou althans de gedachtegang kunnen zijn van de traditioneel denkende mensch in mijn omgeving. Zelf heb ik andere ideeën over mijn toekomst, maar bij de huisje-boompje-feestjes van anderen sta ik natuurlijk wel vooraan in de rij om een lekker vorkje (bruids)taart mee te prikken!

 

Liefde staat echter wel op mijn wensenlijstje. Liefde geven en ontvangen is zoiets moois. De kriebel in m’n buik als ik een sms van hem krijg en de grijns die 24 uur per dag geboetseerd op mijn gezicht staat, die wil ik wel weer eens ervaren. Een relatie waar je energie van krijgt, dat is geweldig. En dat gun ik mezelf. Daarom alvast genoteerd op mijn To-do list 2012; liefde vinden en het vasthouden. Voor de zekerheid schakel ik de kerstman ook even in.     
 

Nina

Overschot vrouwen?

Overschot duizenden vrouwen in de grote steden... Schrijft het AD vandaag 1-11-11

In veel grote steden groeit het overschot aan jonge vrouwen, vrouwen gaan studeren, mannen blijven in de regio is de verklaring. Hoogleraar Jan Latten bevestigd dit en stelt dat er ook steeds meer single vrouwen van rond de 30 jaar in de steden zijn. Wat merken wij van deze 'trends'?

Wat betreft het overschot aan jonge vrouwen, bij ons zijn de speeddates vanaf 20 jaar zeker zo goed bezocht door mannen als door vrouwen, vaak is het zelfs eerder vol voor de mannen (zij weten misschien van dat overschot:-) Wel zijn de speeddates vanaf 30 jaar weer eerder vol voor de vrouwen, wat weer klopt met de bevindingen van Hoogleraar Latten. Leuk om onze ervaringen te meten met dit soort onderzoeken/conclusies!
 

Tamara

mede eigenaar Speeddaten.nl

Eerste stappen

Dat ik me als single thuis prima vermaak is bekend. Daarnaast is afspreken met vriendinnen altijd gezellig. Maar ik deins er ook niet voor terug om in mijn eentje naar de bioscoop te gaan, ergens koffie te drinken of een stedentrip te maken. Ik ben op dat gebied geen brugpieper meer en kan een uiterst zelfverzekerd gezicht opzetten richting alle stellen en groepjes die me aanstaren. Ik steek nog net m’n tong niet uit. Mooie momenten kan ik alleen niet delen en dan is aardig mannelijk gezelschap van harte welkom. Om luie cupido een handje te helpen heb ik onlangs mijn eerste stappen in de wereld van het daten gezet. Samen met vriendin K. meldde ik me aan voor een avond speeddaten.

 

Giechelend oefenen we die avond met een kookwekker in de hand hoeveel we over onszelf kunnen vertellen in anderhalve minuut. Drie minuten per man, per date, dat gaat snel! Een hoop ge-euh en gegiebel later staan we in de rij voor onze matchkaart. We knijpen elkaar even nerveus in de arm, waar zijn we aan begonnen?! Wat een spanning. Maar snel een rosé bestellen. Na de eerste drie, ietwat ongemakkelijke, gesprekjes zitten we als volleerd speeddaters te praten met onze dates. Tijdens de pauze is de tussenstand als volgt; beide nog geen Ja aangekruist. Lol hebben we wel, de accenten van de mannen van buiten de stad zijn ook zo vermakelijk. Aan het eind van de avond leveren we onze matchkaart in en die bevat alleen Nee’s en geen Ja’s. Geen matches dus. Maar dat deert ons niet zo, we hebben een erg leuke avond gehad en hebben toch maar mooi met 21 mannen gekletst. Met een druk hoofd van al het gebabbel fiets ik later die avond een beetje hyper naar huis. Misschien de volgende keer maar een slowdate?

Nina
           

Single zijn - deel 2

Na een periode van loslaten, soulsearchen en de draad weer oppakken zie ik ze weer staan; mannen. Ze zijn echt overal! Hartstikke spannend natuurlijk, maar naar wie glimlach ik wel en naar wie niet? Op straat heb ik maar enkele seconden om te beslissen en check ik leeftijd (18+), trouwringen, kinderstoeltjes, grijze slapen en schoenen. Lijkt dat goed, dan zet ik een zoete glimlach op en zijn de drie seconden en leuke man ook al voorbij. Veel lastiger is het, als er een gesprekje aangeknoopt kan worden, zoals wachtend bij een stoplicht of bushalte. Dan bak ik er niks van. Woorden voortbrengen lukt opeens niet meer, dus kom ik niet verder dan schichtig opzij kijken. Tijdens het stappen wacht ik op initiatief van de ander en de openingszin hoeft dan niet eens zoveel voor te stellen. Negen van de tien keer krijg ik te horen dat ik wat vrolijker moet kijken (beste mannen, zo kijk ik nou eenmaal met een ontspannen gezicht, ik ga er verdorie niet bijlopen als The Joker..) maar als hij leuk is komt hij ermee weg. Zoniet, dan trek ik een verveelde hoor-ik-al-voor-de-tiende-keer-vandaag-blik en dan is de boodschap wel duidelijk. De aller-aller-aller-aller-ergste openingszin die ooit mijn oren bevuild heeft was zonder twijfel ‘Wil je hem er bloot in hebben?’. Als ik ooit een stomp had moeten uitdelen, dan was het toen in die Friese plattelandsdiscotheek aan die zak hooi! In plaats daarvan ben ik beledigd weggelopen. Ik vrees dat ‘ie nog meer slachtoffers heeft gemaakt daarna...

 

Is m’n interesse echter gewekt na een gevatte of wat minder gevatte openingszin en raak ik in gesprek, dan probeer ik informatie in te winnen: leeftijd, woonplaats, werk, interesses. Waarbij ik ondertussen –onopvallend- zijn kleren, schoenen en vriendengroep scan. Veel minnetjes en weinig plusjes? Elke smoes om door te lopen is geoorloofd. Bij veel plusjes en weinig minnetjes kon het nog wel eens een lange, leuke avond worden. Maar goed, wat weet je nou al helemaal na een keertje kletsen tijdens het stappen? Misschien heeft hij thuis wel Frans Bauer-sjaaltjes aan de muur hangen of is zijn idee van een ideale vakantie twee weken wegbroeien in all-inclusive resort ‘El Cheapo’ in een of andere hete badplaats. Mag ik bedanken voor de eer? Want laten we wel wezen, een beetje dezelfde smaak en interesses is toch een deel van de welbekende klik. Ook iets waar ik op let, of ik hem hoor; de klik. Misschien is het een niet te missen klap, een donderslag, met een hoop vuurwerk. Of juist een nauwelijks waarneembaar plofje begeleid door een miezerig vonkje, een soort slof rotje zeg maar. Nou, daar trek ik mijn mondhoeken niet voor in de krul! En hoor ik een overduidelijk ‘klik-klak’ dan houdt ‘ie van mannen!

 

Nina

Single zijn – deel 1

Over de geneugten van het alleen wonen kan ik een boek volschrijven. Als single kan je thuis van alles uitspoken. Hagelslag met een crackertje eten, gekleed als ma Tokkie door het huis sloffen, met een knuffelbeer slapen of heel vals meezingen met Bruno Mars; I would catch a grrrrrrrrrrrenaaaaaaaaaaaade for yaaaaaaaaaaa!. Niet perse praktijkvoorbeelden overigens. Of je vreet juist helemaal niets uit. Maar net wat je wilt. Misschien ben je niet single, maar heb je zo’n fijne relatie waarin je op alle gebieden volledig jezelf kunt zijn, ook in huis. Hoogstwaarschijnlijk houd je toch een beetje rekening met elkaar en wil je ook niet altijd dat de ander gewoonten van je ziet. Bovendien komt hij/zij er misschien niet eens achter dat het pak hagelslag altijd binnen drie dagen leeg is. Toch is het niet alleen een bron van vreugde, het alleen wonen. Wat te denken van het ontbreken van een paar armen om je heen als je een rotdag hebt gehad, een flauw grapje om alles te relativeren en een strijk door je haar met de opmerking dat het allemaal weer goed komt. Dat mis ik in mijn singlebestaan. Maar dat stel armen mis ik ook op andere gebieden, en dan doel ik op de praktische kant van het alleen wonen. Al snel nadat ik was verhuisd liep ik tegen het eerste probleem aan: het omdraaien van mijn huge-ass boxspringmatras. Het bleek geen fluitje. En regelmatig omdraaien is noodzakelijk, zo zegt de Ikea-handleiding. Zwetend heb ik geprobeerd het matras in mijn uppie om te draaien zonder het te laten knakken. De keren erna vroeg ik mijn visite om te helpen. Maar da’s ook best een beetje raar. Nu heb ik eindelijk een routine ontwikkeld, daarbij kruip ik zelf onder het half omhoog staande matras en fungeer ik als stootkussen voor het kantelende matras. Tja, je moet wat. En wat dacht je van een lampje ophangen (elektriciteit = eng) of een kluitkerstboom 9 trappen omhoog sjouwen? Of op een schuddende en zwabberende fiets zitten met 35 kg aan weekboodschappen in je seksloze fietstassen? Ja, dan verlang je naar een extra paar handen. In mijn beleving gaat het dan ongeveer zo: hij sjouwt de boodschappen naar boven, helpt met opruimen en vraagt dan heel lief of hij iets te eten voor me kan klaarmaken. Aangezien ik toch net alles op voorraad heb: ‘Doe mij maar een cracker met een mount everestje aan hagelslag erop! Hmmm, lekker!’.


Nina

Speeddate blog 1

Champagne!

We zijn online!!! Na jaren ervaring opdoen met de oude, deze zelf bijschaven, mooier maken (en soms ook lelijker :-) is er dan eindelijk onze langverwachte oh zo gewenste nieuwe site. En niet alleen van voren, maar ook van achteren is hij te gek. Kortom wij, het speeddate team, zijn blij! En natuurlijk zijn alle tips, vragen, opmerkingen welkom. Shoot!

 

Ik bijt in iedergeval het spits af op deze nieuwe speeddaten.nl blog. Dit is de plek voor onze single bloggers die jou meenemen met hun belevenissen bij ons (speeddates, feestjes en fevers) en al het andere wat deze single vrouwen (en mannen?) met jou willen delen. Lijkt het jou wel wat? Mail mij eens, en wie weet staat jouw blog hier morgen! Dan gaat de kurk nu knallen!

  

Groetjes Tamara

mede eigenaar Speeddaten.nl

 

5
5
3
3
4
Singles gingen je voor!
111 upcoming single events! bekijk ze hier
Amsterdam Breda Den Bosch Den Haag Eindhoven Enschede Groningen Leeuwarden Rotterdam Utrecht Zwolle
5
5
3
3
4
Singles gingen je voor!
Home Agenda Zakelijk speeddaten Ervaringen Contact FAQ Inloggen